06-20-525-5629

az érintés művészete

SHIATSU MASSZÁZS ~ SHIATSU TANFOLYAMOK ~ MUNKATÁRSAK ~ ÉLETMÓD ~ KAPCSOLAT

KISMAMÁKNAK <<Vissza

A várandósság első trimeszterében shiatsu kezelésekkel meg lehet szüntetni a rosszulléteket, a fáradékonyságot és egyéb kellemetlen tüneteket. Segít a kismamának elfogadni a másállapotot, közelebb kerül egymáshoz anya és magzata. A második trimeszterben a növekvő teher következtében fellépő derék fájdalmakra segítséget nyújtanak a shiatsu kezelések, ugyanakkor nagyon gyengéd technikák alkalmazásával lazítani lehet a medence kis ízületeit, hogy a szülésnél könyebben nyíljon meg. A harmadik trimeszterben folytatódik a medence előkészítése, illetve előtérbe kerül az ilyenkor fellépő problémák - például vizesedés, gyomorégés, keringési panaszok - kezelése. A shisu kezelések segítik a kismamát az ellazulásban, az ellazulás megtanulásában, hiszen a szülésnél a legfontosabb, hogy a kismama lazítani tudjon.

Szülés alatt: A shiatsut szülés alatt is lehet alkalmazni, nagyon jó fájdalomcsillapító, segíti a tágulási folyamatot. A szülés alatti shiatsu egyszerű fogásait kispapák is elsajátíthatják, és nagy segítségére lehetnek vele párjuknak.

Szülés után: A várandósság ideje alatt az édesanya szervezete átalakul, fizikailag megváltozik. A baba növekedésével a szerveknek egyre kevesebb hely marad. Hormonálisan, lelkileg is változik az állapotos nő. A szülés alatt a medencecsontok elmozdulnak a helyükről, hogy utat engedjenek a szülőcsatornán áthaladó kis jövevény számára. Mindezek a változások a szülés után nem maradnak fenn, hanem a szervezet igyekszik regenerálódni, visszarendeződni. A shiatsu kezelések támogatják ezt a folyamatot. Segítséget nyújtanak a csontok és szervek visszarendeződésében, illetve meggyorsítják a regenerációt. Egy-egy kezelés rendkívül mély relaxációs állapotot idézhet elő, melynek során lehetőség nyílik igazi pihenésre, feltöltődésre. A kezelések jó hatással vannak a tejképződésre és eredményesen enyhíthető vele a szülés utáni esetleges depresszió.

Impresszum I Adatvédelmi nyilatkozat